Menu Close

Visas pasaulio džiaugsmas yra jumyse

„Ramybė“ – knyga, kurią skaitydamas jauti, tarsi psichoterapeutas kalbėtų būtent tau.

Ramybė – būsena, kurios dažnai ilgimės. Kurios dažnai linkime vieni kitiems. Tačiau kodėl ji taip sunkiai pasiekiama? Kasdienis gyvenimas kiekvieną iš mūsų nuolat verčia skubėti, lenktyniauti, būti pareigingesniems, veržlesniems, nei iš tiesų esame. Yra daugybė dalykų, kurie mus trikdo, sekina, skaudina, liūdina, bet mes negalime jų pakeisti. Tai kurgi ji, ta ramybė? Ir kaip ją pasiekti, o pasiekus – išlaikyti?

Chhristophe‘as André pasakoja 25 istorijas apie vidinę ramybę – istorijas, mokančias, kaip ją įgyti.
Tai trumpi, tačiau nepaprastai įtaigūs pasakojimai. Apie ramią energiją. Apie norus ir jų patenkinimą. Apie įtampos nuslopinimą. Apie kančios neišvengiamybę ir sugebėjimą ją priimti. Apie blyškią šypseną, nušviečiančią veidą, kai viskas atrodo įgrisę ir beviltiška. Apie nepaliaujamą savo paties minčių gromulavimą ir jo bergždumą. Apie beprasmį vartojimą. Apie kūno ir dvasios harmoniją. Apie būtinybę saugoti ir puoselėti savo vidinį gyvenimą. Taigi – apie tai, kas tikrai svarbu kiekvienai pavargusiai ar sunerimusiai sielai.

Užsakyti čia

Knygoje A. Matulaitė „Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams“ atskleidžia jautrias įžvalgas ir leidžia skaitytojui atpažinti bei geriau suprasti save.

Knyga iš tiesų parašyta taip, jog pati prabyla į skaitytoją – drauge mąsto, padeda suprasti ir atpažinti savo jausmus.

Knygoje „Žali sausainiai“ A. Matulaitė aprėpia daugybę gyvenimiškų temų – nuo santykių su tėvais ir vaikais iki politikos ar buvimo moterimi reikšmės. Ji kelia klausimus ir drauge ieško atsakymų – kur slypi meilė? Kodėl svarbu kalbėtis? Drąsiai ir atvirai kalba apie kūniškumą, seksualumą, požiūrį į psichologus, santykius darbinėje aplinkoje, išvaizdą ir senėjimą, mokslą ir žaidimus.

Nenustebkite čia radę ir išsamesnę komplimentų ar dainos „Juoda orchidėja“ analizę. Tačiau autorė nesistengia vien tik psichologės žvilgsniu vertinti visko, kas vyksta žmoguje ir jo aplinkoje. Knygoje „Žali sausainiai“ apstu paprastų ir jautrių pastebėjimų, trumpų vaizdelių, kuriuos A. Matulaitė palieka pajusti ir įvertinti skaitytojui, neprikišdama jokio vertinimo ar analizės.

Užsakyti čia

Amerikietės Francine’os Jay, pramintos Mis Minimaliste, knyga „Laimė turėti mažiau“ – tai lengvas ir smagus vadovas į minimalisto gyvenimą.
Francine’os Jay knyga skirta žmonėms, kurie pavargę nuo priklausomybės daiktams – nuo to, kad jų daiktai valdo juos pačius. Jei jaučiate, kad jūsų namai perpildyti šlamšto, kad eikvojate laiką ieškodami kur ką padėjote, ar kad išleidžiate daugybę pinigų daiktams, kurių jums iš tiesų nereikia, ši knyga jums padės. Ji taip pat skirta tiems, kurie mano, kad daiktai gali suteikti laimės ir kad jie nusipelno jūsų laiko ir energijos. Jei svajojate apie gerai organizuotus, lengvai tvarkomus ir švarius namus, ši knyga taip pat jums. Maža to, jei ieškote patarimų, kaip sudėlioti prioritetus ir sudaryti optimalų kasdienių darbų sąrašą, čia rasite ir tai. Tai puiki pagalbinė knyga visiems.
Knyga „Laimė turėti mažiau“ padės jums atlaisvinti savo namus, neišlaidauti perkant daiktus, kurių jums nereikia ir susikoncentruoti į svarbesnius dalykus jūsų gyvenime.

Užsakyti čia

Kamal Ravikant (Kamalas Ravikantas) sako: gyvenime man pasisekė patirti nuostabių dalykų. Aš meditavau su Tibeto vienuoliais Dalai Lamos vienuolyne, gyvenau Paryžiuje, buvau vienintelis baltasis vyras juodaodžių moterų rašytojų grupėje, parašiau romaną, laikiau mirštančiuosius už rankų ir dirbau su geriausiais Silicio slėnio žmonėmis. Tačiau labiausiai pasikeičiau tiesiog pradėjęs mylėti save.

Sunki liga, kompanijos bankrotas, mylimos draugės mirtis – visi šie smūgiai Kamalą Ravikantą nubloškė į duobę. Tačiau kartą, nebegalėdamas ištverti liūdesio, jis davė sau vieną pažadą.

Koks tai pažadas? Neįtikėtinai paprastas: mylėti save. Tačiau kodėl tai pakeitė gyvenimą? Ar tikrai tai veikia?

Ši knyga – meilės sau vadovas. Lengvas, efektyvus ir tinkamas naudoti ilgą laiką.

Taigi čia perskaitysite, kaip žingsnis po žingsnio pamilti save.

Tai įprotis, pakeitęs autoriaus gyvenimą. Jis gali pakeisti ir jūsiškį.

Užsakyti čia

Alex Monaco yra gyvenimo provokatorius, verslininkas, bestselerio „Laimingi šunsnukiai” autorius, lektorius. Alex Monaco yra internetinio įvaizdžio studijos įkūrėjas ir sėkmingiausių Lietuvoje online mokymų bendrakūrėjas. Online saviugdos mokymų svetainė „Onbotraining” buvo įvertinta ir apdovanota Masačusetso technologijos universitete.

Vieni tapo paveikslus, kiti kuria dainas, treti įmones, bet protingiausia būtų pradžiai sukurti save – lyg kūrinį! – Alex Monaco

NUSIRENK SIELOS DRABUŽIUS, PO KURIAIS VISĄ GYVENIMĄ SLĖPEI SAVO TIKRĄJĮ AŠ!

„Tais 2013-ais metais man nerūpėjo, iš kur pučia stiprus, mano sėkmės laivą pirmyn stumiantis vėjas, iš Kristaus ar iš velnio lūpų.”
–Alex Monaco

Užsakyti čia

„Mitai apie laimę“ supažindina su moksliniais įrodymais, teigiančiais, kad dažnai labiau viską lemia ne aplinkybės, o mūsų požiūris. Šių atradimų centre – hedonistinio prisitaikymo koncepcija, faktas, kad prisitaikyti mes gebame daug geriau, negu mums atrodo. Net po reikšmingų gyvenimo pokyčių (gerų ar blogų) esame linkę grįžti į pradinį savo laimės lygį, užmiršdami tai, kas mus labai džiugino ar atrodė nepakenčiama. Autorė pataria, kaip nereaguoti perdėtai po teigiamo posūkio ir kaip rasti kelią į priekį, užgriuvus tamsiam metui.

Šioje knygoje amerikiečių psichologė Sonja Lyubomirsky aptaria dešimt pagrindinių žmogaus gyvenimo etapų. Vieni jų suvokiami kaip pasiekimai (santuoka, vaikai, profesinis pasitenkinimas, turtas), kiti – kaip nesėkmės (viengungystė, skyrybos, finansinė griūtis, liga). Autorė teigia, kad įsitikinimai apie šių etapų įtaką mums yra ne kas kita kaip mitai, keliantys ilgalaikį pavojų gyvenimo kokybei.

Užsakyti čia

Tebūnie OPTIMIZMO GENAS po ranka, jei:

  • Raunatės plaukus dėl nelaimingos meilės
  • Patyrėte fiasko darbe
  • Vis trūksta pasitikėjimo savimi
  • Graužiatės alkūnes dėl „kokia aš pabaisa“, žvelgdama į save veidrody
  • Murkdotės vienatvėje
  • Braukiate liūdesio ašarą
  • Nuolat jaučiatės nuvargus lyg kasusi griovius
  • Visą pasaulį kaltinate dėl PMS
  • Įkvėpimo mūzos išskrido atostogų
  • Darbe baigiate išvirti savo sultyse
  • Dedate ženklą STOP prieš bet kokį pokytį
  • Jaučiatės nieko verta, lyginant su kitomis
  • Ir vėl susidėjote su nevykėliu vyru ar netinkamais žmonėmis
  • Pavydas kitiems neleidžia jaustis laimingai ir etc.

Išmokite keisti požiūrį į save ir pasaulį, nes būtent to reikia, kad aplinka imtų keistis, kaip tikitės ir laukiate.

Užsakyti čia

Mirzakarimas Norbekovas negaili ne tik pastangų, bet ir sukauptos per trisdešimt metų patirties, kad skaitytoją išjudintų, priverstų prisiminti, ko jis atėjo į šį pasaulį, kad pažadintų jo sieloje kūrėją, svajoklį ir poetą. Tiksliai apskaičiuotais ir tiesutėliai nutaikytais spyriais knygos autorius išmuš dulkes iš drimblaus skaitytojo, tuskins jį, kad trūks plyš taptų žmogumi, kuriam itin sekasi, taptų vienintele tokia laiminga asmenybe.
M. Norbekovas  psichologijos, pedagogikos, medicinos, filosofijos mokslų daktaras, profesorius, sukūręs alternatyvią gydymo sistemą, sulaukusią tarptautinio pripažinimo. Parašė ne vieną pasauliniu bestseleriu tapusią knygą. Viena iš jų – pirmoji šios knygos dalis „Kvailio patirtis, arba kelias į praregėjimą”, kurioje atskleidžiama, kur slypi visų ligų, gyvenimo nesėkmių ir nerealizuotų kūrybinių galių priežastis, mokoma pasitikėti savimi. Į lietuvių kalbą taip pat yra išverstos šios autoriaus knygos: „Kur žiemoja Kuzkos močia, arba Kaip milijoną sprendimų gauti už dyką”, „Energinė klizma, arba Tetos Niuros iš Skylėnų triumfas”.

Užsakyti čia

Shunmyo Masuno (Šiunmio Masuno) – pasaulinio garso dzeno sodo meistras ir landšafto architektas, aštuonioliktasis Kenko-dži šventyklos vyriausiasis šventikas, Tamos meno universiteto aplinkos ir landšafto dizaino profesorius. Sodas jam – tai ypatinga dvasinė vieta, kurioje gyvena protas. Tačiau jums nereikia turėti sodo, kad pajustumėte ramybę. Autorius sako: Jums nėra reikalo vykti į senąsias Japonijos sostines Kiotą ar Narą, nėra ko kopti į Fudžio kalną, nė nereikia gyventi prie vandenyno. Iš tikrųjų gana ir menkų pastangų, kad galėtumėte mėgautis paprastais dalykais. Šioje knygoje aš jums atskleisiu, kaip tą padaryti remiantis dzenu.

Jei jaučiate, kad jūsų mintys sujauktos ir varginančios, jei trokštate kažko nepaprasto, o kasdienybė atrodo nuobodi ir nereikšminga, jei norite nušveisti rūdis nuo savo gyvenimo ir nubraukti nuo jo voratinklius – ši knyga jums.

Keisti gyvenimo būdą neturi būti sunku. Reikia tik nežymios įpročių permainos ir šiek tiek pakeisti požiūrį.

Gyvenimas gali būti paprastas.                                          Paprastas gyvenimas gali būti nuostabus.

Užsakyti čia

Knyga „12 gyvenimo taisyklių. Chaoso priešnuodis“ išversta į 50 kalbų, jos parduota jau daugiau kaip 3 milijonai egzempliorių. Ji padėjo pasaulinei auditorijai suprasti esminį tarpusavio ryšį tarp savanoriško atsakomybės prisiėmimo ir prasmės, kuri palaiko mus visų gyvenimo išbandymų metu.

Pasaulis kinta vis greičiau. Struktūros, kurias mes įsivaizdavome kaip savaime suprantamas, svyruoja ir sugriūva, taip būdavo visada. Visur Vakarų valstybėse prarandame pasitikėjimą politinėmis institucijomis, žiniasklaidos priemonėmis ir švietimo sistema. Į ką turėtume atsiremti? Kaip išsaugoti būtinąsias vertybių sistemas, kylančias iš mūsų nuostabiųjų prasmingų ir naudingų tradicijų, kad galėtume jas pakeisti ir perkurti tada, kai toks pokytis yra būtinas? „12 gyvenimo taisyklių“ pateikia vieno įtakingiausių pasaulio mąstytojų gaires, kaip paversti gyvenimo kelionę prasminga, etiška, įtraukiančia, kupina išsipildymų, iššūkių ir nuotykių. Ši knyga socialiai atsakinga ir drąsi. Mūsų egzistencija yra tragiška. Tai – akivaizdu. Jai taip pat įtaką daro mūsų asmeninė ir bendruomeninė pikta valia.

Užsakyti čia

Knygoje „Laimingos smegenys“ Dean Burnett išradingai ir patraukliai pasakoja apie tai, kaip veikia laimingos smegenys – bando išsiaiškinti kas būtent smegenyse sukelia laimės jausmą.

Ar kada nors pagalvojote, kaip šaunu būtų turėti moksliškai pagrįstą atsakymą į klausimą, kas yra laimė ir kaip ją pasiekti?                                                                                   Dean Burnett nedavė ramybės klausimai: Ką reiškia būti laimingu? Iš kur atsiranda laimė? Ar yra būdas, kad ji tęstųsi amžinai?

Taigi, ką mes žinome apie tai, kaip veikia mūsų smegenys?

Pirmiausia Dean Burnett paaiškins, kaip atskiros smegenų dalys dalyvauja formuojant emocijas. Tada sužinosime, kas yra dopaminas, endorfinas ar oksitocinas ir koks šių neuromediatorių vaidmuo mūsų psichinei savijautai. Kai kurie jo pasakojimai ir istorijos kelia juoką. Būtent! Kelia juoką ir paaiškina, kokį svarbų vaidmenį juokas užima mūsų gyvenime.                                                                     Galutinių atsakymų knygoje nėra. Žmogaus smegenys sudėtingas mechanizmas. Dean Burnett kviečia pažvelgti į patį smegenų veikimo principą – juk mums svarbios visos emocijos, ne tik laimė.

Užsakyti čia

Linos Vėželienės knyga „Žuvis medyje. Psichologo atsakymai į gyvenimo klausimus“ – unikalus leidinys, kuriame surinktos tikros įvairių žmonių istorijos bei išsamūs profesionalės atsakymai į jų užduotus klausimus. Stresas, nerimas, baimė dėl ateities, nuovargis, dirglumas, santykių krizė, apatija ir nenoras gyventi, problemos darbuose ir asmeniniuose gyvenimuose – temos, kurios jaudina daugelį mūsų.

Knygoje „Žuvis medyje“ Psichologo atsakymai į gyvenimo klausimus“ gausu įvairių temų, kurios apima santykių, vidinio pasaulio, permainų sritis. Žmonės jaučia nerimą, kuris ypač sustiprėjo pandemijos metu. Jie neturi kur išlieti pykčio, rūpinasi asmeniškais, bendražmogiškais, konkrečiais ir abstrakčiais klausimais. Psichologės atsakymai rimti ir šmaikštūs – autorė leido sau improvizuoti ir nukrypti nuo griežtai apibrėžto formalaus teksto. Realių veikėjų istorijos įkvėps pokyčiams, padės identifikuoti asmenines problemas, pažiūrėti į save per personažų gyvenimus.

Užsakyti čia

Skip to content